“Az utca másik arca”

Szeptember 22-én egy nap erejéig lehetőségünk nyílik a város másik arcának megmutatására. Az önkormányzat több intézkedést vezet be ezen a napon próba jelleggel, amelyek hosszútávon a fenntarthatóbb városi mobilitást segíthetik elő.

Szeptember 22-én az 1. sz. helyi buszjárat módosított útvonalon közlekedik a Ramóna és Gyógyszertár megállók között Nevelek érintésével:

Ramóna-Takarékszövetkezet (Ady Endre úton a Kálmán utca sarkánál) – Kapcsolat park (Kálmán utca – Sződi utca sarok) – Ősz utca (Szegfű utca és Ősz utca sarka) – Orgona utca (Ősz utca és Orgona utca sarka, itt fordulás tolatással) – Ősz utca (Szegfű utca és Ősz utca sarka) – Kapcsolat park (Kálmán utca – Sződi utca sarok)- Gyógyszertár

Az intézkedés célja, hogy megkönnyítse a vasútállomástól távolabb lakó felsőgödi és neveleki lakók közlekedését a városközpont felé, alternatívát kínálva ezzel az autóhasználat helyett. A busz menetrendje lehetővé teszi, hogy ezen a napon autó nélkül vigyük gyermekeinket iskolába és óvodába. Ezen felül a busz több vonat érkezéséhez is igazodik és az Autómentes Nap rendezvényeire is eljuthatunk vele. A próbajáraton forgalomszámlálást végeznek, mely alapján az önkormányzat döntést tud hozni, hogy megéri-e a módosított útvonal bevezetése hosszútávon. A módosított menetrend részleteiről bővebb tájékoztató olvasható a buszmegállókban.

Autómentes nap 2014 Göd

Az autómentes napon a felsőgödi vasútállomás melletti kerékpártárolóknál, az aszfaltos részen tilos lesz a parkolás és a legjobb parkolóhelyeket is a telekocsik számára tartják fenn. Ezzel kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az egész nap az állomás környékén parkoló autók növekvő száma miatt folyamatosan csökken a közösségi tér és egyre nehezebb a közlekedés például az üzletek környékén. A parkolók bővítése egy ponton túl nem ésszerű. Arra kérjük az ingázókat, hogy legalább ezen az egy napon próbálják meg a vasútállomást gyalog, kerékpárral vagy telekocsival elérni. Ha 1 állomáson parkoló ingázó 3 szomszédját is elhozza a vonathoz, akar 3 parkolóhely is felszabadulhat.

Ürítsük ki az állomás környéki parkolókat és teremtsünk együtt egy fenntarthatóbb parkolási rendet! 

Ezeken felül szeptember 22-én 7-19 óra között lezárásra kerül a József utca Németh László Általános Iskola és AMI előtti szakasza a Madách Imre utca és a Honvéd sor között. Itt zajlanak majd az Európai Autómentes Nap programjai. A lezárt területre csak gyalog és nem motorizált eszközökkel lehet bemenni. Kérjük a szülőket, ezt vegyék figyelembe mikor gyermeküket viszik az iskolába.